Kreatív alkotó blog

zsofigrafika

zsofigrafika

Bagoly illusztráció készítése

És egy kis bagoly szimbolika

2017. január 19. - SZ.K.Zsófi

Hogyan is álljunk neki a rajzolásnak...?

Először is tegyünk félre minden zavaró tényezőt, húzódjunk el egy nyugodt sarokba. Ha ez sikerült, akkor már a nehezén túl vagyunk! Fél siker :-) Ezután vegyünk rajzlapot, ceruzát, radírt. A rajzlapon képzeljük el, hogyan fog kinézni a rajzunk - apró pontokkal, vagy vonalakkal meg is jelölhetjük, hogy kb. hol lesznek a formánk határai, illetve főbb részei.

Én most egy bagoly illusztrációt készítettem. Először felvázoltam ceruzával a főbb részeket: szemeket, fejet, testet. Amikor a ceruzás vázlat nagyjából elkészült, csőtollra váltottam (tűfilccel helyettesíthető) és elkezdtem átrajzolni, majd a részleteket tovább alakítani. A bagoly pocakjára közben egy szívecske is került :-)

igy_keszult_a_bagoly.jpg

Miért is olyan népszerű mostanában a bagoly minta?

Egy kis bagoly szimbolika:

Köztudott, hogy a bagoly a tudás és a bölcsesség szimbóluma. A görög mitológiában Pallasz Athéné szent állata. A bagoly éjszakai állat, ezért titokzatosság, veszély és spiritualitás is kapcsolódik hozzá. Egyes mítoszokban a lelkek őrzője, elkíséri a lelket a túlvilágra.

A feng shui szerint ha bölcsebbek szeretnénk lenni, akkor tartsunk a lakásban valamilyen bagoly figurát. Ha a párkapcsolatban szeretnénk bölcsebbek lenni, akkor bagolypár legyen, ha pedig bölcs, okos gyermeket szeretnénk, akkor bagolymama fiókával.

Kezdetnek rajzoljunk egy saját bagoly illusztrációt, ettől nem csak kreatívabbnak, de bölcsebbnek is érezhetjük magunkat, ha sikerült, és kitesszük a falra :-) Persze csak, ha sikerült azonosulni a szimbolikájával.

Ha tetszett a bejegyzésem, kövess a facebookon :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://zsofigrafika.blog.hu/api/trackback/id/tr8312138001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása